Esettanulmány: Éva, 28 éves, nem gondolta volna, hogy az anyósától kapott “epés” megjegyzések hatására lett ekcémás a keze

Éva 28 évesen keresett fel bennünket. A kezén lévő ekcéma hol elmúlt, hol visszament. Hiába kente krémekkel. Volt, amikor már nagyon súlyossá vált, és volt amikor magától elmúlt. Megbeszéltük, hogy akkor kérjen számítógépes állapotfelmérést, amikor a kezén ép a bőr, nem sérült.

Éva kíváncsi volt, milyen lesz. Egy kicsit félve jött. A kéz ujjain, és a láb ujjain az akupunktúrás pontok mérése megtörtént. Az állapotfelmérő műszer a máj, a lép, vese meridián területén jelezte, hogy nem megfelelő az energia ellátása. Néhány pont kezelésével megtörtént a szervezet kiegyensúlyozása.

Beszélgettünk, hogy miért dühös, miért haragszik, mitől fél, mi miatt aggódik? Mivel a vese párkapcsolati problémának a jele, erre is rákérdeztünk. Elmondta, hogy csodálatos férje van, köztük nincs probléma, jó a házassága. Elmondtuk, hogy a párkapcsolat nemcsak a társkapcsolatot, házassági kapcsolat nem megfelelősége. Gondolja át, kivel van konfliktusa, lehet főnök-beosztott, szülő-gyerek, tanár-diák konfliktus.

Éva gondolkodott, hogy mi is van az életében. Ekkor jutott eszébe, hogy anyósa soha nem hagy ki egyetlen alkalmat sem, amikor egyedül vannak, hogy ne tegyen felé “Epés megjegyzéseket”. A férje jelenlétében rendkívül kedves, de ha nincs ott a férje, akkor megy a “szúrka-piszka.”.

Miután erre rájött figyelte az ekcéma megjelenését. Rájött arra, mikor találkozik az anyósával, 1-2 napon belül erősödik a kezén az ekcéma. Miután tudatosodott, felkészült a találkozásokra. Nagyon kedves volt mindig az anyósával, de igyekezett nem kettesben maradni vele. Javasoltuk vegyen részt stresszoldó kezeléseken. Kipróbálta a kineziológiát, magzatkori stresszoldást. Nagyon tetszett neki. Kíváncsi volt az Access Barsra is.

Hónapok óta nem jött elő az ekcéma a kezén, sikerült megoldania a lelki problémát.

Nagyon örülünk, amikor visszajelzéseket kapunk.

Titoktartási kötelezettségünk van, csak általánosan írhatjuk le a problémákat. Csak a beteg beleegyezésekor közöljük az eseteket.

Gyakran érzed magad fáradtnak, lehangoltnak?

Téli depresszióból a tavaszi fáradtság felé? Különböző előadásokat hallhatunk ezekről a témákról.

Valóban mi okozhatja ezeket a tüneteket?

Előfordulhat, hogy túlhajszoltak vagyunk, nem tudjuk kipihenni magunkat. Ebben az esetben egy kiadós alvás megoldhatja a gondunkat.

Ha nem csak 1-2 nap tapasztaljuk a fáradtságot, kimerültséget, hanem hosszú távon. Az a legjobb, ha kivizsgáltatjuk magunkat, hogy mi okozhatja? Lehet, hogy valamilyen hiány betegség. ekkor nagyon egyszerű dolgunk van, beszedjük azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, melyeket az orvos javasol.

Kevesen tudják, hogy a lelki terror, családon belüli erőszak, munkahelyi pszicho-terrortól, szóbeli bántalmazástól is lehetünk depressziósok. ezek hosszú időn keresztül alakulnak ki. Az ilyen emberek először mézes -mázos kommunikációval a bizalmunkba férkőznek. Elhitetik, hogy a barátaink, szeretnek bennünket. Elhisszük, hogy jó a kapcsolatunk. Ez a manipuláció része. Miután kötődünk hozzájuk, elkezdik leépíteni az önbizalmunkat, magabiztosságunkat. Ezek lehetnek akár folyamatos lekicsinylő megjegyzések, semmi nem jó amit csinálunk, nem felelünk meg, ő mindent jobban tud, csinál. Egy idő után elkezd gúnyolódni, bántó vicceket mesélget. sőt még előfordulhat, hogy megjegyzi, hogy csak viccelt, és mi nem értjük a viccet. Ebben az esetben már bekerültünk a hálójába. Ebből csak tudatosan kerülhetünk ki. Minden esetben jó, ha szakembert keresünk fel. Pszichológus, vagy pszichiáter segítségével szabadulunk ki ennek az embernek a karmából. Komoly lelki sérüléseket szenvedhetünk el egy ilyen kapcsolatban. A testi tünetek, betegségek is megjelenhetnek. Gyomorfekély, állandó hátfájás, fejfájás lehet úrrá rajtunk. Ennek a kategóriája a szóbeli bántalmazás. Ezt asszertív kommunikációval, erőszakmentes kommunikációval megpróbálhatjuk visszautasítani. Tény: a szóbeli bántalmazó szinte soha nem ismeri be, hogy ő bántalmaz. Tagadja. előfordul az áldozat hibáztatás. Vannak esetek, amikor az áldozat próbál szabadulni, és az áldozata ellen hangolja a barátokat, családtagokat, kollégákat.

Ha a fenti lehetőségek fennállnak, de nem biztos, hogy verbális bántalmazás történik, akkor az alábbi kiadványok elolvasása segíthet: http://nane.hu/erintetteknek/kiadvanyok/

 

Amennyiben nem a fenti esetekről van szó, természetgyógyászati kezelés lehetséges. A fáradtság, lehangoltság esetében jót tehet a masszázs. Ennek különböző frissítő, relaxáló, gyúró, meridiánenergia serkentése stb. változatai serkenthetik az életerő, az életenergia áramlását. Elérhető az öröm, a jókedv megélése a masszázs után, és akár hetente 1x 2 x alkalmazott masszázzsal megszűnik a fáradtság, lehangoltság.

Jóhatású lehet az akupresszúra is. Ez pontmasszázs. A szakvizsgát tett akupresszőr betegség csoportonként is javaslatot tehet az otthoni akupresszúrás pontok kezelésére, masszírozására.

A depresszió ellen hatékony lehet, akár az orvosi kezelés kiegészítése is lehetséges, ha a kezelőorvos beleegyezik. Ennek kutatási videója az Access Bars hatékonyságáról, neurológus ajánlásával megnézhető a weboldalunkon is.

Közérzetjavító kezelés lehet a kineziológia One Brain vagy a Touch for Healt gyógyító érintés módszere is. Ezen módszerekből 4-4 modult végeztünk. Valóban hatékonyan alkalmazható. akár a kezelés után már érezhető az eredmény.

Bármilyen módszert választhat, a lényeg, hogy személyre szabott legyen, mert a leghatékonyabb segíthet a leggyorsabban.

Az Access Bars kezelést meg lehet tanulni, ha sűrűn van depressziós állapot. Hosszú távon testileg, lelkileg is megtérül a befektetett idő. A családtagok saját kezű kezelése erősítő az összetartozás érzését, a családi szálak, családi kötelékek erősítését.

 

 

 

 

Ön tudja, hogy mi a különbség a természetgyógyászat és a közérzetjavítás között?

Egyre többen szeretnék megtudni, hogy mi a különbség a közérzetjavító tevékenységek és a természetgyógyászat között?

A természetgyógyász olyan képzéseken vesz részt, mely feljogosítja beteg emberek kezelésére. A természetgyógyásznak ismernie kell a betegségek tüneteit, lefolyását. Ugyan nem diagnosztizál, -mert diagnózist csak orvos állíthat fel,-  hanem az állapotfelmérés során észlelheti betegségek tüneteit. Ha ilyen eset előfordul, akkor javaslatot tesz az orvos felkeresésére. A betegség megelőzése fontos. A betegség gyanúja nem jelenti azt, hogy beteg valaki, inkább a megelőzés fontos. egy laborlelettel lehet tisztázni. Ha mégis betegség van a háttérben, akkor az első az orvosi kezelés. A természetgyógyászat szelíd gyógymód. Alkalmazható orvosi kezeléssel párhuzamosan is. Ekkor kell az kezelőorvos beleegyezése. Számtalan esetben előfordulhat, hogy a természetgyógyász kezelést nem lehet alkalmazni. A betegek kezelése természetgyógyász rendelőben történik. Vannak esetek, amikor házhoz megy a természetgyógyász. Ilyen eset lehet a derékfájás, hátfájás, amikor a beteg alig tud megmozdulni.

A természetgyógyászra vonatkozik az egészségügyi jogszabály, és a természetgyógyász törvény is. Titoktartási kötelezettség, és az adatvédelmi jogszabályok. A természetgyógyászattal foglalkozó vállalkozások a vállalkozói igazolványukban a Humán egészségügyi szolgáltatás alá tartozó természetgyógyász TEÁOR számot használhatják. használhatják

Természetgyógyász tevékenység végzésére be kell szerezni az ÁNTSZ engedélyét, meg kell felelni a továbbképzéseket előíró jogszabályoknak, egészségügyi kamarának, stb.

A közérzetjavító tevékenységet bárki végezheti. Egészséges emberek kezelése történik. Vannak olyan betegségek, például masszázst kizáró ok lehet cukorbetegség miatti bőrsérülés, vagy daganatos betegség stb. Ezekben az esetekben a közérzetjavító tevékenység, konzultáció, telefonos konzultáció segítséget nyújthat.

A hozzánk fordulókat mindig tájékoztatjuk a lehetőségekről, és segítünk kiválasztani a lehető leghatékonyabb kezelési módot. Fontos, hogy személyre szabottan történjen a kezelés.

A weboldalunkon külön leírás van a masszázsokról, talpmasszázsról. Ezek rendkívül jó hatásúak, az ülő munkát végzőknek igazi kikapcsolódás, teljes felüdülés, vagy teljes relaxációs hatást érhet el masszázs.

Betegségek esetén az akupresszúra, és a keleti masszázsok, a meridián masszázsok segíthetnek hatékonyabban. Enyhébb derék és hátfájás esetén már elegendő lehet 1-2 keleti masszázs is. Volt már olyan eset, hogy a 10-20 éven keresztül fennálló hátfájás havonta 1-2 masszázzsal teljesen megszűnt.

Közérzetjavító kezelések is szinte ajánlható, nagyon kevés kivétel van, amelyek kizáró okok lehetnek.

 

 

 

 

Frissítő talp és lábmasszázs képzések Szerencsen

Az egyik legnépszerűbb masszázs a talpmasszázs. Többen kérdezték, hol lehet megtanulni, mennyi idő? Több vendégünk mondta, hogy szívesen megtanulná, és a gyermekeinek, házastársának, barátnőjének a talpát is szívesen masszírozná esténként.. Ezek nagyon jó kis masszázsok lennének, amelyek javítják a kapcsolatokat. A simogatás hatására endorfin termelődik. Az endogén ópiátot megtermeli a saját szervezetünk. Ez az a boldogság érzés. A kellemes ellazulás. Ha a képzett masszőr kezei csodákat művelnek a fáradt talpunkon, a családtagunk ha megtanulja, bármikor ott van, amikor szomorúnak, vagy bánatosnak érezzük magunkat. Előnye, hogy nem kell időpontot kérni, és kb. egy-két hetet várni a kellemes talpmasszázsra.

Az aranybambusz természetgyógyász rendelőben a talpmasszázs elméleti és gyakorlati képzés. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy mindenki megtanulja szakszerűen végezni.

A jelentkezőknek felajánljuk, hogy ha a képzési napok alatt nem tanulják meg, akkor díjmentesen részt vehetnek a következő induló tanfolyamon.

A képzésről tanúsítványt állítunk ki, mely közérzetjavító tevékenység végzésére jogosít.

A frissítő talpmasszőr képzésre jelentkezni lehet:

Oktatás, tanfolyamok, kurzusok, képzések Szerencsen, aktuális programok, hírek

 

kissne.katika1@gmail.com

4 + 14 =

Esettanulmány: László 51 évesen kapta az első masszázsát

Mikor László ránk talált, már volt mindenféle kivizsgáláson. Volt a házi orvosánál, reumatológusnál,  Nagyon fájt a háta. Már CT-t is csináltatott, de semmiféle elváltozást nem mutatott ki sem a vérvétel, sem a röntgen. Lászlónak ismerősei már egy évvel ezelőtt ajánlottak bennünket. Ő inkább az orvosi kezelésektől szeretett volna eredményt. László nagyon jól tette, hogy először a háziorvosához fordult, aki továbbküldte a szakorvoshoz.

“Bár hamarabb jöttem volna”

Megtörtént az orvosi kivizsgálása. Mivel egészségesnek lett nyilvánítva, a háta még mindig fájt, eljött hozzánk. Látszott rajta, hogy el sem tudja képzelni, mi fog történni a természetgyógyász rendelőben. Először beszélgettünk, felvettük az adatokat. Elmesélte, hogy azt mondták neki, hogy valószínűleg lelki oka van a hátfájásának, mert a laborleletek nem mutatnak semmi elváltozást. A tájékoztatás arról is szólt, mindent megteszünk, amit emberileg lehet, amit tanultunk. Csodát tenni nem tudunk. El is fogadta. Azt mondta, nem hisz a természetgyógyászatban. Elmondtuk, hogy nem is kell hinnie, akkor is lehet javulás, ha izomfeszülés okozza a fájdalmát. Megbeszéltük a lehetőségeket.

A keleti masszázst választotta először. Kezdetben szokatlannak találta, hogy a talajon lévő masszázs tatamira feküdjön. A masszázs alatt a hát izmai szinte görcsösen feszültek, és a masszázs során ellazultak.

3 masszázs után enyhültek a fájdalmai. Javasoltuk, hogy jöjjön még a teljes fájdalom megszűnéséig, nehogy visszaessen, illetve tartósan megmaradjon az eredmény. A javasolt mozgás gyakorlatokat is tudta végezni. Először csak napi 3-3 percet, reggel, és este,  majd 5-5 percig, és így fokozatosan. Nagyon örültünk a javulásának, Hát még László. Azt mondta, miért is nem jött hamarabb? Nagyon örülünk, amikor sikereket érünk el.

 

Mégis milyen időközönként járjunk masszázsra? Ez a kérdés mindig felmerül. Ahogy jólesik. Van, aki hetente egyszer masszíroztat, ha nem sokat ül irodában, vagy nem reggeltől estig ül a kocsiban, vezet, és koncentrál egész nap. Van aki kéthetente, van akinek elég, ha havonta 1 x jön. Lehet kúraszerűen is masszíroztatni.

Mindenki érzi, hogy ha feszül a nyaka, válla, az nem kellemes érzés. A masszázs oldja a feszültséget, megnyugtat. A masszázs során felszabadulnak olyan anyagok a szervezetünkben, melyek képesek annyira ellazítani, hogy akár bele is alhatunk a masszázsba. Ez teljesen természetes.

Ha lazítani szeretnénk, akkor a svéd, frissítő, relaxáló masszázsok ajánlottak.

Ha hátfájásra, derékfájásra vagyunk hajlamosak, akkor a keleti masszázsok ajánlottak. Jóval tovább tart a hatásuk. Mivel serkenti az anyagcserét, jobban serkenti a vérkeringést, előfordulhat másnap izomláz. Nem mindenkinél. Mindig tájékoztatjuk azokat, akik először jönnek, hogy várható. A keleti masszázst úgy időzítsük, hogy másnap a lehetőség szerint tudjunk pihenni, vagy csak könnyebb munkát tervezzünk, mint máskor.

Amennyiben szeretné kipróbálni masszázsainkat, hívjon a 20/586-11-79, vagy 30/58-77-363 telefonszámon.

Frissítő relaxáló masszázs árak: 30 perc 2.200 Ft, 60 perc: 4.000.- Ft

Talpmasszázs: 40-45 perc: 5.000.- Ft

Keleti masszázsok: 60 perc 10.000.- Ft

A masszázsok időtartama a valós kezelési időtartamot jelölik. Az óra onnan indul, amikor Ön felkészült a masszázsra, és kényelmesen elhelyezkedett. A masszázs végén pedig még van ideje pár percet feküdni, lazulni. Nem kell sietni.

Ha kedve van kipróbálni bármelyik masszázsunkat, hívjon a 20/586-11-79, vagy 30/58-77-363 telefonszámon.