Oldal kiválasztása

Mit lehet olyankor csinálni, amikor elmegy az életkedvünk, nincs kedvünk semmihez? Mit tehetünk akkor, amikor úgy érezzük, környezetünkben élő emberek nem szeretnek, hiányzik belőlük ab szeretet, folyamatosan tapasztaljuk a elutasító, merev, barátságtalan, zord, érzéketlen, kimért, sivár, lélektelen, rideg, kiégett, életunt, enervált, unott, morcos, távolságtartó, közönyös, marcona, ellenséges, besavanyodott viselkedéseket? Lehet, hogy mis is úgy érezzük velünk van baj, ha Nem sikerül semmi, tele vagyunk félelemmel, kudarccal. Már inkább hozzá sem fogunk semmihez, mert úgysem fog sikerülni.

Legjobb ilyenkor egy jó kis baráti beszélgetés. Ha egyedül vagyunk, csak belelovaljuk magunkat az önsajnáltató gondolatainkba. Jó lehet elmenni sétálni, akárcsak a városba kimozdulni. Elterelni a figyelmünket a borús gondolatainkról.

Jót tehet egy kiadós alvás is, ha a lelki fáradtságot az okozza, hogy nem pihentünk, nem aludtunk eleget, és nagyon kimerültek vagyunk.

Ha ezek nem segítenek, akkor megvizsgálhatjuk, hogy milyenek a kapcsolataink, akár a munkahelyen, akár a családban. Előfordulhat, hogy az az érzés, hogy nincs kedvem semmihez, mindig csak egy személy jelenléte, vagy látogatása után történik.

Ezek a tünetek jelentkezhetnek akkor is, ha szóbeli bántalmazás történik. Mik lehetnek ezek? Lekicsinylik, leszólják a teljesítményedet, amibe minden erődet beleadtad, több napot, vagy hosszú hónapokat töltöttél, hogy eredmény legyen. Ne engedd, és fejezd, ki, hogy ez rengeteg idődet elvette, hogy megcsináld.

Elveheti az életkedvünket, életerőnket, ha hagyjuk, hogy valaki csak úgy ránk förmedjen, vagy kiabáljon. ezeket azonnal határozottan vissza kell(ene) utasítani. Akkor is, ha közeli családtagról van szó. Sok esetben, ha hibázik valaki, akkor nem azt kérik, hogy javítsa ki, hanem úgy érzik, joguk van szóbeli bántalmazni a hibázót. A szégyennek, és a bűntudatnak van a legalacsonyabb rezgése, állítja több könyvíró. Ha hibázol, vállald a felelősséget, de soha ne engedd, hogy ezért szóbélileg bántalmazzanak.

Nagyon egyszerű mondattal lehet visszautasítani például: Én ezt a megjegyzést meglehetősen támadónak érzem. Vagy kitalálhatsz ettől sokkal jobbat, ki is próbálhatod, mi működik Neked.

Ha levertnek, letörtnek, fáradtnak érzed magad, akkor érdemes elemezni a munkahelyeden dolgozókat. Van olyan elmélet, hogy tudat alatt olyan munkahelyre megyünk dolgozni, ahol a kollégáink természete megegyezik az édesanyánk, édesapánk természetével. Ha gyermekkorunkban gyakrabban voltak konfliktusaink a szüleinkkel, akkor ezek a konfliktusok folytatódnak a munkahelyünkön is. Nem nagydolgokra asszociálunk, hanem egyszerűekre. Ha az édesapánk nagyon pontos volt, és elkéstünk, akkor leszidott, számonkért. Elképzelhető, hogy van egy ilyen kollégánk, aki már 2 perc késésért a fejünket veszi. Lehet, hogy az édesanyánk állandóan nevelt bennünket, állandóan pakolt utánunk, soha nem volt párhuzamos a cipő orra a bejárati ajtónál. Elképzelhető, hogy egy ilyen kolléganőnk van, aki soha nem hagy ki egy megjegyzést sem, ha nem párhuzamosan vannak a tollaink, jegyzeteink az íróasztalunkon.

Mindenki nagy dolgokra, traumákra gondol, amikor stresszről beszélünk. A napi apró kis beszólások, sunyiságok, árulások, árulkodások, és egészen pici apró dolgok olyan ásó munkát végezhetnek a lelkünkben, hogy pszichológus, pszichiáterhez kell fordulni, mire kibontásra kerül, hogy mi az ami ledermeszti, befagyasztja a lelkünket.

A munkahelyi konfliktusok esetére megoldást nyújthat nagyon sok stresszoldó módszer. Akár a Diapozitív metódus, a magzati korból jövő stresszek oldása, akár a metamorf masszázs, ami az előző életekből hozott stresszeket hozhatja felszína.  Az One Brain módszerrel akár konkrét személyre is kérhetünk stresszoldást, hogy a jövőben azt csinál, amit akar, és már ez bennünket nem zavar.

Nem érdemes sokáig beleragadni a stresszeinkbe, mert akár betegség is jelentkezhet.

Az akupresszúra nagyon egyszerű módszer a feszültség, idegesség oldására. Néhány perc alatti pont masszírozás, napi rendszerességgel, megkímélhet bennünket.

Akik úgy gondolják, hogy védtelenek, nem tanulták meg megvédeni magukat, nem tudnak asszertíven kommunikálni, ajánljuk a Verbális önvédelem című könyv olvasását, abban foglaltak használatát.

Sok Hölgy bántalmazó kapcsolatban él. Legtöbbször az anyagiak miatt, hiszen nincs munkája, az önértékelése, önbizalma a házasság, együttélés alatt fokozatosan leépítésre került. Nekik ajánlott a Mi jár a bántalmazó könyv elolvasása. Nagyon sok megerősítés található benne. Van olyan is, aki ennek a könyvnek elolvasása után jött rá, hogy 20 éven keresztül szóbeli bántalmazást szenvedett el a társától.

Ha kérdés van, szívesen segítünk, akármelyik stresszoldás segíthet, kinek melyiket választja a szíve.

A meditációs esteken is kellemes, szeretetteli a hangulat, ha egyedül érzed magad, gyere és beszélgessünk.

Ha az alábbiakat érzed, kérlek kérj segítséget természetgyógyásztól, pszichológustól, vagy legvégső esetben pszichiátertől:

bánatos, bús, gondterhes, gondterhelt, szomorkás, búbánatos, komor, búskomor, szomorú, kedvetlen, levert, elkenődött, csüggedt, csüggeteg, nyomott, kedveszegett, lehangolt, rosszkedvű, búval bélelt, gyászos, keserves, deprimált, depressziós, csalódott, elcsüggedt, letargikus, fancsali, szontyolodott, siralmas, rezignált, boldogtalan, elkámpicsorodott, lelombozott, magába roskadó, mélabús, melankolikus, unott, sajnálatos, mísz, hitevesztett, kiábrándult, letört, elégikus, borús, szívfacsaró