Oldal kiválasztása

A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint minden két órában más szervhez tartozó meridián működése aktív.

A kelet ázsiai filozófia, a keleti orvoslás szerint a betegségeink oka az energia hiány, vagy energia többlet. A kínai masszázs, és a japán masszázs ezzel a hatással magyarázza a jótékony hatásokat. Javul a mozgás, csökken, vagy akár megszűnik a hosszabb idő óta fennálló fájdalom.

Az 5 óra teáról már szinte mindenki hallott. A vese órája: 17.00-19.00 óra között van. Akár észre is vehetjük magunkon, hogy mely napszakban vagyunk fáradtabbak, vagy aktívabbak, ha odafigyelünk a testünk jelzéseire.

A reggeli felébredéstől indulunk:

03:00–05:00: tüdő  Ebben az időpontban lenne jó felkelni, a friss, tiszta levegőn légzőgyakorlatokat végezni, a szabadbasn tornázni. Mivel későn fekszünk le, általában nem ébredünk reggel korán. A tüdő méregtelenít. Ezekben a hajnali órákban van a legtöbb asztmás fulladás, a reggeli légszomjra, köhögésre ébredés.

05:00–07:00: vastagbél általában ebben az időszakban ébredünk, készülünk a munkába, iskolába stb.

07:00–09:00: gyomor a reggeli étkezés ideje.

09:00–11:00: lép  a félelmeink, aggodalmaink tartoznak ehhez a meridiánhoz.

11:00–13:00: szív – vérkeringés

13:00–15:00: vékonybél – emésztés, a gyerekeknél a délutáni alvás, pihenés ideje, mediterrán országokban a szieszta ideje, a pihenésé a fő szerep ezekben az órákban.

15:00–17:00: húgyhólyag nagyon sokan meg szomjazunk ebben az időszakban. 

17:00–19:00: vese az öt órai tea, mint hagyomány egyes nemzeteknél

19:00–21:00: szívburok, randióra is.

21:00–23:00: hármas melegítő meridián  Ha nem akarjuk, hogy felboruljon a szervezetünk egyensúlya, jó ha ebben az időszakban megpróbálunk lefeküdni, és aludni.

23:00–01:00: epe, a legtöbb epegörcs ebben a két órában jelentkezik.

01:00–03:00: máj a méregtelenítés órája. Ha lelkünket düh, harag, bosszúság járja át, mérgesek vagyunk akár másokra, akár önmagunkra, képesek vagyunk ebben az időszakban felébredni.

Ha betegek vagyunk, akkor akupresszúrával, az akupunktúrás pontok kézzel történő nyomkodásával tudunk magunkon segíteni. Hatékony lehet betegségek kezelésére az összes keleti masszázs, mely az akupunktúrás pontok masszázsával történik.

Érdemes részt venni a kezeld magad otthonodban című egészség napokon. Hasznos tanácsokat kaphatunk Kiss Tibor akupresszőrtől. Megmutatja, hogy milyen betegségek esetén, mely pontokat érdemes masszírozni, hogy segítsük az öngyógyító folyamatok elindulását a testünkben.

A kínai és japán masszázs a meridiánok mentén történik. A masszázsok  nemcsak a kellemes közérzetet adják,, hanem az egészségünket is megőrizhetjük hosszú távon. Különböző betegségek esetén a megbetegedett szervekhez tartozó meridiánok masszázsa segíthet, megfelelő mozgásterápia betanításával, és ami a legfontosabb, hogy rendszeresen végezzük otthonunkban.

A DO-IN önmasszázsnak fontos szerepe kellene, hogy legyen életünkben. Akár néhány perces gyakorlattal, a munkahelyünkön is fittebbek, aktívabbak, hatékonyabbak lehetnénk. Ezt a módszert kevesen ismerik. Néhány munkahelyen pedig nem is merjük alkalmazni az egyszerű mozgás gyakorlatokat. Inkább vállaljuk, a nyak, hát, váll, derékfájást is. Nehogy megszóljanak bennünket. A Mit mondanak a kollégák, mit mondanak mások? A megfelelési vágy fontosabb,mint az egészségünk. Ami lelki megterhelés is, ha nem dolgozunk olyan közegben, ahol egyenrangú, és elfogadó csapat van.

A beteg emberek akupresszúrás, és mozgás és masszázsterápiás kezeléséhez egészségügyi végzettség, Működési engedély, ÁNTSZ engedély szükséges. Ezen engedély megtekinthető, olvasható  a természetgyógyász rendelőben.

Mikor nem segíthetünk? A természetgyógyász menüt megnyitva olvasható.

Betegség gyanúja esetén kérjük, először keresse fel háziorvosát kivizsgálás, diagnózis céljából. Természetgyógyász nem diagnosztizálhat. Az orvosi diagnózis alapján személyre szabottan készül el az Ön terápiás terve.