Oldal kiválasztása

Akupresszúra

ÁNTSZ engedéllyel végezhető tevékenység, engedély olvasható az alábbi linken:https://www.aranybambusz.hu/impresszum/attachment/nepegeszsegugy/

Az akupresszúrát már több mint 3000 éve használják Kínában az egészség megőrzésére. Felfedezték, hogyha egy pontot fájdalomcsillapítás céljából nyomkodunk, az a test más részeire is jótékony hatással lehet. Ezek az akupunktúrás pontok az emberi test hosszanti tengelyén elhelyezkedő meridiánokon találhatóak.

A különféle keleti mozgás és masszázstechnikák közös alapja a kínai akupunktúrából ismert meridián rendszer.

Ebben a rendszerben gondolkodik, és dolgozik a yumeiho és a thai-masszőr, ennek a pontjait használja a shiatsu, az akupresszúra, vagy az önmasszázsban a doin.

A hagyományos kínai orvoslás elmélete szerint a meridiánokban energia áramlik huszonnégy órás ciklusban. Ennek az energiának az áramlását segítik a különféle masszázs- és mozgástechnikák, és az akupresszúra. Az energia áramoltatását a hagyomány szerint a koncentrált figyelem, és a légzés is segíti.

A köpölyözést 100 évvel ezelőtt Magyarországon is ismerték, és alkalmazták. Erdélyben még mai is a népi gyógymódok közé tartozik. Ma már nemcsak hagyományos, hanem a vákumos köpölyözést is alkalmazzuk. Sőt mágnes terápiával együtt csökkenthetőek a fájdalmak. A szépség megőrzésen, bőr fiatalításon, bőr feszesítésén túl, akupresszőr végzettséggel a gyógyulást is segíthető, a komplementer medicina része, kiegészítő gyógymód. Ennek végzésére szükséges az ÁNTSZ engedély.

 

A pontok kezelése kézzel történik, de használható segédeszköz is. A fülkagyló pontjainak ingerlésére gyógynövény magvakat alkalmaz beragasztással, de ide tartozik a moxaterápia, köpölyözés és a fülgyertyázás is.

 

 

A masszázs, az akupresszúra, a köpölyözés segíthet a fogyúkúrában. A legtöbben azzal szembesülnek a fogyókúra végén, hogy ugyan lefogytak, de bőrük nem követte a gyors változást. Ennek támogatása lehet a köpölyözés, így megőrizhető a bőrünk rugalmassága.

Körülbelül 350 testakupunktúrás pont, 110 fülakupunktúrás pont és 350-400 extra pont ismert.A kezelésekhez kevesebb pont is elég.

 

Egyik előnye az akupunktúrával szemben, hogy olyan pontokat is lehet kezelni, amelyeket tűvel tilos, másrészt olyan pácienseknél is alkalmazható, akik irtóznak a tűszúrástól.

Alkalmazása:

 • belső szervi betegségekre

 • fájdalmat csillapít

 • oldja a stresszt és a feszültséget

 • izomfáradtság

 • krónikus fáradtság

 • álmatlanság

 • ízületi és gerincproblémák

 • deréktáji fájdalmak

 • reumatikus panaszok

 • nőgyógyászati problémák

 • kiegyenlíti a vérnyomást

Nem alkalmazható:

– meleg fürdő után 30 percig

– nyílt seb esetén

– gyulladásos, varas bőr esetén

– étkezés után 30 percig

– erős hatóanyag-tartalmú gyógyszer bevétele után 12 órán keresztül

– a páciens erős felindultsága esetén

– visszeres lábon

– várandósság esetén

Kiss Tibor

Szerencs, Hegy utca 8/b

06-20-586-1179