Oldal kiválasztása

Az egészségügyi szolgáltatók, ha teljesítik az előírt feltételeket, van megfelelő kéz, -bőr fertőtlenítő szerük, van védőmaszk, és gumikesztyű, valamint felületfertőtlenítő szer, akkor nyitva lehetnek.

Aranybambusz fantázia nevű természetgyógyász rendelőnkben Ön igénybe vehet egészségügyi masszázst, mivel Kormányhivatal által kiadott Működési Engedéllyel rendelkező vállalkozás található Szerencs, Hegy u. 8/b-ben.

Jelenleg azokat a kedves vendégeinket fogadjuk, akik évek óta hozzánk járnak. Két vendég között eddig is tartottunk fél órás szünetet. ez az idő valószínűleg még egy ideig hosszabb lesz, így kevesebb pácienst tudunk fogadni a magánpraxisunkban. Türelmüket, és megértésüket köszönjük.

 

Mi a helyzet a közérzetjavító, svéd, frissítő masszőrökkel?

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III.27.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 3. § és 4. § (1) bekezdés c) pontja értelmében a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására alapos indok többek között az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi és a lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat (különösen pszichoterápiás ellátás, fizioterápiás kezelés, gyógytorna).

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény értelmében egészségügyi szolgáltatás az egészségügyi államigazgatási szerv által kiadott működési engedély birtokában végezhető. Működési engedély csak az egészségügyi szolgáltatók és működési engedélyük nyilvántartásáról, valamint az egészségügyi szakmai jegyzékről szóló 2/2004. (XI. 17.) EüM rendeletben felsorolt szakmákra adható.

A fizioterápia körébe tartozó, egészségügyi szolgáltatásként engedélyezhető szakmák körébe tartozik többek között az 5712 szakmakódú gyógymasszázs (gyógymasszőri végzettséghez kötött) szakma.A fentiek alapján a kijárási korlátozás időtartama alatt kizárólag a gyógymasszőri végzettséggel végezhető gyógymasszázs vehető igénybe, kizárólag abban az esetben, ha a szolgáltatást nyújtó rendelkezik az egészségügyi tevékenység végzésére jogosító működési engedéllyel.

A fizikai közérzetet javító szolgáltatásként nyújtott masszázs nem tartozik az egészségügyi szolgáltatások közé, vagyis rá nem vonatkozik a Korm. rendelet 4. § (1) bekezdés c) pontjában foglalt mentesség, így az a kijárási korlátozás időtartama alatt nem vehető igénybe.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldala: https://www..nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/611-masszazzsal-kapcsolatos-tajekoztato-a-kijarasi-korlatozas-idotartama-alatt?fbclid=IwAR0ByA923NpcZaaNCW46bXAuESAclFw0xyj-v4xGbVceGqGIKldRbi-cxAs