Oldal kiválasztása

“#Csontkovácsolás” helyett: egészségügyi végzettséget igénylő Kelet- Ázsiai #masszázsterápia

ÁNTSZ engedéllyel végezhető tevékenység. Olvasható az alábbi linkre kattintva:https://www.aranybambusz.hu/impresszum/attachment/nepegeszsegugy/

 A #masszőr, és #csontkovács  szakmai tevékenység előírásairól korábbi blogunkban írtunk.

A Keleti masszázsok körébe tartozik a kínai masszázs, melynek több évezredes hagyománya van. A japán meridián masszázs (népiesen, csak csontkovácsolásnak is nevezik) gyökerei a Saolin völgyi kolostorokból indultak el.

A természetgyógyász, és  egészségügyi végzettség szükséges, hogy beteg emberek kezelését végezzük. Beteg emberek kezelésére jogosultak nevét beírva, a Működési igazolványok lejárata is megtekinthető: www.enkk.hu oldalon, Az Alap és Működési keresőben. Ha nincs a keresésnek megfelelő személy, azt jelenti, hogy még nincs egészségügyi végzettsége, sem vizsgája ebből. Ebben az esetben csak közérzetjavítás célból végezheti tevékenységét, egészséges embereket kezelhet, amíg a vizsgákat le nem teszi.

A keleti masszázsok a tatamin történnek, jóval hatékonyabbak, mint a masszázs asztalon történő svéd, frissítő, relaxáló, wellness, spa  masszázsok. A masszázs után  a test szimmetriája szemmel látható egyes esetekben.

Kérjük, hogy könnyű, pamut ruhát hozzanak, és váltó zoknit. Ezek a masszázsok ruhában történnek.

Vannak, akik láb rövidüléssel jönnek, és a masszázs végére olyan jól kilazulnak a feszülő izmok, hogy hason fekve, egyforma hosszúak lesznek a lábak. Ez a masszázs “mellékhatása” általában.

Mikor kérjük ezt a masszázst? Megelőzési célra bármikor, ajánlott akár havonta, kéthavonta.

Ajánlott megnézni a cipő talpunkat, ha tapasztaljuk, hogy egyes részeken jóval nagyobb a kopás. Ekkor a testtartás javítására, megfelelő mozgás sorozat megtanulása segíthet megelőzni #izom, #ízület, és #gerinc #betegségeket. Ekkor már inkább a keleti masszázsok ajánlottak, akár heti rendszerességgel, míg #javulás nem kezdődik el. Utána a #panaszok függvényében lehet módosítani a #kezelések gyakoriságát.

 

Miért jobb, hatékonyabb a keleti- alternatív mozgás- és masszázsterápia, mint a közérzetjavító, frissítő, svéd stb. masszázsok?

A kínai orvoslás, keleti filozófiára épül. Figyelembe veszi a szervezet energia áramlását.
Kiegyenlíti az #energia hiányt, és többletet. #Energikusabbak, frissebbek leszünk a masszázs után.
#Fájdalmak csillapodnak. Javulhat a belső szerveink állapota is.

Miután gyógyító tevékenység a keleti masszázs, ezért Humán-#egészségügyi szolgáltatásnak, ÁNTSZ engedély köteles természetgyógyászati tevékenységnek minősül. A hatósági engedély a #természetgyógyász rendelőben megtekinthető.

A Működési igazolvány 5 évre szól. 5 év alatt kötelező teljesíteni 150 kreditpontos továbbképzést. Ezen továbbképzés biztosítja, a betegellátás magas színvonalát, és hatékonyságát

Fontos, hogy izom, ízületi betegség, hosszú idő óta fennálló fájdalom orvosi kivizsgálást igényel. A természetgyógyász diagnózist nem állíthat fel.

A természetgyógyászati módszerekkel történő mozgás, és #masszázsterápia, az orvosi diagnózisra épülő terápiás kezelési terv alapján történik.

Kérjük olvassák el a masszázst kizáró okokat is. A legjobb, ha megkérdezik masszázs előtt a háziorvost, kezelőorvost.

Az orvosi kezelés mellett, kiegészítő #alternatív kezelési mód.

Ár: 12.000.- Ft./ alkalom

Szerencs, Hegy utca 8/b

Kiss Tibor masszázsterapeuta

enkk.hu Működési nyilvántartási szám: 211545

Működési engedély érvényes: 2021.08.18

 

06-20-586-1179