Oldal kiválasztása

A jó közérzetünkhöz, az egészség megőrzéséhez hosszútávon hozzájárulás lenne, ha le tudnánk szokni a függőségeinkről. Vannak, akik már többféle stresszoldó, stresszkezelő tréningeken részt vettek, vagy jártak kineziológusnál, fülakupunktúrás addiktológusnál, elkezdtek sportolni stb, de még mindig nem szoktak le a dohányzásról, alkoholról, kávé, csoki és egyéb függőségekről.

Vannak, akiknél a Theta Healing konzultáció során derül ki, hogy mit is jelent számukra a függőség a dohányzástól, mit pótol, mit nem akarnak látni az életükben. Van, akinek az Őt körülvevő cigaretta füst jelenti a biztonságot az életében.

Akik dohányoznak és le akarnak szokni az egészségük védelme érdekében, jó ha átgondolják azt a kérdést, hogy mit is jelent számomra a cigaretta? Lazítást, biztonságot, élvezetet, stresszleépítést mi az ami számokra jó benne? Ha ez a gondolat valós, és megoldásra kerül, már sokkal könnyebb letenni a cigarettát.

Akik elkezdenek inni, egyre több alkoholt fogyasztani, jó ha felteszik maguknak a kérdést. Mi a jó Nekem ebben? Miért iszom? Azért, hogy elfelejtsem a gyermekkoromat? Azért mert otthon ezt láttam? Azért, hogy a kollégáim befogadjanak? Fárasztó napom van, és csak ezt ismerem a lazításra? Szorongok társaságban? stb.

Édesség függés esetén mit kérdezhetünk magunktól? Mit ad nekem a csokievés, mitől jó? Mit szeretek benne, az ízét, az élveztet? Vagy annyira éhes vagyok, vagy a szeretet éhségemet csillapítom?

Mindenkinek más lesz a válasz a kérdések csak azt mutatják be, hogyan kérdezzünk magunktól? Hogyan tudunk jó közérzetet, és örömöt átélni, megélni az életünkben, egészségre káros szokások nélkül? Az egészségünk megtartása mennyire fontos számunkra? A saját lelki jóllétünkről nem gondoskodhat más, csak mi magunk. Mi tudjuk, mi a jó nekünk, és mi nem.

Sokan azt gondolják, hogy a jó közérzet állandó, mindig vidámnak, boldognak kellene lenniük, és ha nem azok, akkor nagyon rosszul érzik magukat. Ez változó, hiszen nap mint nap különböző élethelyzetbe kerülünk, szükség van vitákra, megbocsátásra, konfliktus megoldásra. Ha van egészség tudatunk, akkor nem megyünk bele az áldozatszerepbe, hanem szabadon, én közlésben kifejezzük kívánságainkat, szükségleteinket.

A mai világban fontos a stresszoldás, hogy ne ragadjunk bele egy-egy sérelembe, problémába, konfliktusba. Előfordul, hogy ha egyedül vagyunk, nem látjuk a kiutat. Segítő szakemberhez fordulva, akár 60-90 perc konzultáció után fellélegezhetünk, hogy van kiút, van megoldás, akár több is.

A stresszoldó módszerek lehetnek, pszichoterápia, pszichológus, klinikai szakpszichológus, kineziológus, Theta Healing konzultáció, Access Bars, ami beválik.

Megmagyarázhatatlan szorongások, félelmek esetén a diapozitív metódus, a magzati korból jövő stresszek oldása nagyon sok esetben jótékony hatású.

Az interneten gondolatébresztő videok találhatóak.  Theta Healing, Access Bars videót akár még olyan témára is kereshetünk, ami nekünk feszültséget, idegességet okoz hosszabb távon, és szeretnénk megoldást, öteletet találni rá.