Oldal kiválasztása

Természetgyógyászat

A természetgyógyászat kiegészíti az orvosi kezelést, amennyiben az orvos, kezelőorvos engedélyezi a természetes terápiákat, alternatív gyógymódokat.

A természetgyógyászat HOLISZTIKUS szemléletű. Nemcsak a tünetek kezelésre, fájdalom csillapításra törekszik. A lelki dolgokkal, beszélgetéssel sikerülhet kideríteni, hogy van-e valamilyen stressz a betegségen.

Lehet, hogy csak 10 %, vagy 50 %, vagy akár 90 %-ban a stressz okozza a betegséget, érdemes megpróbálni az alternatív gyógymódok adta lehetőségeket.

Ha az első komplementer természetgyógyászati módszer javulást hoz, érdemes eldönteni, hogy folytatjuk-e? Mindenki saját maga érzi, hogy jó-e, használt-e?

A természetgyógyászatot empirikus gyógymódnak is tartják. Az empirikus: tapasztalaton alapuló gyógymód.Több ezer éves tapasztalatokat írtak le. Néhány gyógynövényt már az ókori görögök is használtak.

A természetgyógyászatnak a legnagyobb szerepe az egészség megőrzésében, a betegségek megelőzésében van.

A meditációkkal, relaxációkkal, légzés, mozgás és masszázsterápiával rendkívül sokat tehetünk az egészség megőrzéséért, valamint a meglévő betegségek esetén a gyógyulási idő lerövidíthető.

Ízületi, mozgásszervi betegségeknél a fájdalomcsillapító hatás szinte azonnal érezhető.

Akupresszúráról, köpölyről, moxáról, keleti mozgásterápiűáról külön oldalon van információ.

Az iskolai végzettséget az IMPRESSZUM tartalmazza a jogszabályi előírásoknak megfelelően.