Oldal kiválasztása

A természetgyógyászok kötelező továbbképzései tartalmazzák a gyógyító beszélgetést.

A természetgyógyászok egészségügyi szakdolgozók, kötelező a titoktartás. Fontos, hogy az esetek csak általánosságban kerülhetnek nyilvánosságra, konkrét személyhez kötni nem lehet.

A természetgyógyász kezelés beszélgetéssel kezdődik. Az első félóra ingyenes, elegánsabban leírva: DÍJMENTES. Minden további megkezdett félóra: 2.000.- Ft.

A legtöbb esetben nem számítunk fel külön díjat, ha a beszélgetésünk után kezelés is történik. Általában 1-2 óránk van Önre, egy alkalommal. A masszázsok kivételével, mert azt előre megbeszéljük, hogy 30-60 vagy esetenként akár 90 perces masszázs fog történni.

A kiválasztott kezelés, stresszoldás után, amennyiben igénylik,  lehetőség van még néhány perces beszélgetésre. Két vendég között kb. 30 perces szünetet tartunk. Így biztosítjuk a saját magunk számára is az időt, a felfrissülésre, valamint így tudjuk biztosítani a diszkréciót, hogy két vendég ne találkozzon egymással.

Ha Ön hosszabb beszélgetést szeretne, mert nagyon nehéz lelki terhe van, vagy szeretné személyesen megbeszélni, melyik kezelés a legjobb az Ön számára, akkor kérjük jelezze, hogy nemcsak kezelést szeretne, hanem konkrét megbeszélést. Mindig van időnk Önre, ha előre jelzi.

Ha a kezelésekről, a természetgyógyászati egészségügyi szolgáltatásokról szeretne bővebb információt, akkor kérjük figyelje a hirdetéseinket. Általában részt veszünk a környező települések által szervezett egészségnapokon. A rendelőnkben folyamatosan, általában havonta, két havonta szervezünk egészségnapot, ahol díjmentesen, vagy minimális díj fizetése ellenében kipróbálhatja a kezeléseket. A számítógépes állapotfelmérés is kedvezményesen, 50 %-os áron történik ezeken az egészségnapokon.

Ön fontos számunkra, és igyekszünk segíteni. Sajnos előfordul, hogy a szakmai kompetenciánk, felelősségünk miatt tovább kell küldenünk Önt a megfelelő szakorvoshoz, háziorvoshoz. Ebben az esetben nem számítunk fel semmilyen díjat. A “nil nocere” elv betartása fontos. Ez azt jelenti röviden, hogy használni, és nem ártani.

Vannak betegségek, amelyek kizáró okként szerepelnek. Ebben az esetben fontos az orvosi utasítások betartása. Amennyiben Ön konzultál a kezelőorvosával, házi orvosával, és az orvos úgy látja, hogy a betegség kiegészítő kezeléseként, van elfogadott módszer. Ebben az esetben szeretettel várjuk.

A prevenció fontos a stresszek kezelésében. Nagyon sok betegség kialakulásáért a stressz, a feszült életmód, a konfliktusos helyzetek, viták, veszekedések a felelősek. Ha sikerül nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottnak lennünk, akkor akár többféle megoldást is megláthatunk az életünkben. Ebben nagyon sokat tudnak segíteni a stresszoldó kezelések.

Néha elegendő egy órás beszélgetés, ahol a természetgyógyásszal közösen áttekintjük a lehetőségeket, megoldásokat. Jó előre átgondolni, hogy valójában mit is szeretnénk? Panaszkodni, és jólesik, ha megért bennünket valaki? Vagy csak meghallgat valaki? Vagy elemezni a helyzetünket, és megoldásokat, motivációt, és célt keresnünk a helyzetünk javítására? Ha stresszben vagyunk, akkor nem vesszük észre, mi más lehetséges az életünkben még, ami jó nekünk. Egy kívülálló néhány kérdést feltéve, rámutat, hol vannak a tartalékaink, erőforrásaink. Szeretettel várjuk bármilyen nehéz helyzetben van is. Mindig megpróbálunk segíteni.

Amennyiben öngyilkossággal kapcsolatos gondolatai vannak, kérjük keresse fel háziorvosát, aki továbbküldheti önt szakemberhez. Beutalóval díjmentesen, pszichológushoz, pszichiáterhez. Vannak ingyenes telefonszámok, ahol szakemberek fogadják az ön hívását.krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható  06 80 820 111 telefonszám.

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok –116-123

Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat) – 116-111