Oldal kiválasztása

A testsúlyunk kétharmadát a sarok viseli.  Egyharmad súlyunk nehezedik  a talp elülső részére, és a lábujjakra.

A legjobb gyógyír a lábunknak, ha mezítláb tudunk járni, amikor csak tehetjük. (A népi gyógymódok között szerepel a harmatos fűben járás, viszont akik gyakran felfáznak, nem javasoljuk)

Nagyon fontos megválasztani a cipőnket, hiszen a rossz lábbeli károsíthatja a lábunkat, sőt a testünk egészségét is. A rosszul megválasztott lábbeli oka lehet ha nagyon fáradtak vagyunk állandóan, mindig fáj a lábunk, sőt, akár hátfájást is okozhat. Van egy kínai mondás, hogy két dolog legyen jó az életedben:”  A cipőd, és az ágyad” Életed egyik felét az egyikben töltöd, a másik felét a másikban.

Milyen cipőt válasszunk a lábunk egészsége érdekében?

  • A cipő legyen elöl széles, hogy a lábujjaink elférjenek egymás mellett, és tudjanak mozogni is.
  • A cipőtalp lehetőleg rugalmas legyen, így könnyebben tudunk járni

Szép, mutatós cipőt válasszunk, vagy inkább egészségeset?

Magassarkú cipők esetében a testsúlyunk a lábfej elülső részére, és lábujjakra kerül, ennek hatása, hogy összenyomódnak a lábujjaink. Előfordulhat, hogy az állandó magas sarkú cipő viselés után lapos sarkú cipőben járás fájdalmas lesz. ennek oka lehet, hogy az Achilles-ín  rövidül.

Mit javaslunk, ha mégis olyan szakmában dolgozunk, ahol íratlan szabály a szép cipő viselése?

– nagyon jó hatású a mezítláb járás

– naponta tornáztassuk a lábunkat

– a talp, és lábmasszázzsal is segíthetünk a lábfáradtságon

A lábunkra nagyon érdemes odafigyelni, hiszen a helytelenül megválasztott cipők okozta panaszok hosszú időn keresztül alakulnak ki. Az évtizedek alatt kialakult panaszok már nem visszafordíthatóak, akár ortopéd cipő hordása is lehet a végeredménye, hogy egyáltalán fájdalom nélkül tudjunk majd járni.

Mint minden más esetben a megelőzés a fontos. A mezítláb járás nem kerül pénzbe, az is ingyenes, ha a saját lábunkat esténként átmasszírozzuk magunknak, vagy akár társunknak is. A talpmasszázs semmivel sem összehasonlítható, kellemes, pihentető érzés, ha szakember végzi. Jóleső felüdülés nemcsak a lábnak, hanem a léleknek is.