Oldal kiválasztása

Az egyik leggyakoribb irodai betegség. Naponta többször kattintunk az egérrel a számítógépre, sokat gépelünk. Kézműveseknél, festőknél is gyakrabban előfordulhat. A veszélye annak, hogy elhanyagoljuk nagyon nagy. Először egy kicsit fáj, nem foglalkozunk vele, ha jobban fáj, kenegetjük. A legtöbbször későn fordulunk orvoshoz, amikor már annyira erős a fájdalom, hogy már nem tudjuk elviselni. Jellemző lehet, hogy nem tudunk, egyáltalán nem bírunk a kezünkben megtartani semmit, még egy tollat, vagy ceruzát sem. Tehát sajnos ilyenkor túlterheltük az izmainkat. Nagy a veszélye annak is, ha sportolunk,  az egyoldalú  túlterheléseknél az inak elszakadhatnak.

Fontos tanács, hogy váltogassuk a különféle mozgásokat, hogy elkerüljük az inak letapadását, és iktassunk be több szünetet is.

Előfordulhat, hogy a gyakori terhelés és a fájdalom állandósul, ilyenkor javasolt lehet egy reumatológus általi szakvizsgálat is.

Előfordult, hogy olyan problémával kerestek meg, ahol masszázs helyett reumatológus orvoshoz küldtük a beteget. A reumatológus viszont megállapította, hogy az ortopédia szakterületéhez tartozik a probléma.

Minden esetben javasoljuk az orvosi vizsgálatokat, ahol nem múló fájdalom van.