Oldal kiválasztása

Munkánk során előfordul, hogy nem a beteg kér segítséget, hanem a családtagok. Amikor a beteg megkapja a sokkoló diagnózist, hogy valamilyen rosszindulatú daganata van. Elindul az orvosok által ajánlott úton. Sugárkezelés, kemoterápia, műtét. Ha még van remény a teljes gyógyulásra, vagy csak élethosszabbító tüneti kezelésre.

A rendelőnkbe az alábbi segítségkéréssel jöttek el: ‘A férjem sajnos daganatos beteg. Már nem tudok beszélgetni senkivel.  Hiányzik egy jó szó , az együttérzés, szeretet. Nem akarom, hogy sajnáljanak.”

A fenti esetben nagyon nehéz helyt állni családtagként. Támogatni a beteg családtagot, elvégezni a saját munkát otthon, és mellette helyt kell állni a munkahelyen. Ha még gyermekek vannak, még nehezebb.

Javasolt ilyenkor pszichológus, családterapeuta felkeresése,

Stressz csökkentő lehet, ha nyitottak az alternatív gyógymódokra. Stresszoldó kezelés lehet a kineziológia, a Theta Healing, az Access Bars, a metamorf masszázs, a magzatkori stresszoldás.

Az alternatív gyógymódok szelíden oldják a stresszt, a feszültséget. Az 1-1,5 órás kikapcsolódás segíthet erőt gyűjteni a léleknek. Sokszor az is elég lehet, ha van valaki, akiben megbízunk, és elmondjuk félelmeinket. Elmondhatjuk, hogy mennyire nehéz a szívünk. Csak legyen valaki, aki megérti a helyzetünket.

Ha nem akarjuk a környezetünkkel tudatni, hogy segítségre szorulunk, akkor érdemes felkeresni olyan szakembert, akinek elmondjuk mi bánt bennünket. A sors feladatainkat nem oldja meg helyettünk, mégis a stresszek oldásával saját magunk találhatjuk meg azt az utat, amelyik számunkra menedéket nyújthat.