Oldal kiválasztása

Magyarországon a gyógyító tevékenység engedélyhez kötött tevékenység. Ennek ellenére rengetegen úgy gondolják, hogy az interneten olvasható, ellenőrizetlen forrásokból származó tanácsokat továbbadják.

A természetgyógyász képzés során betegségekre lebontva tanítják a végezhető kezeléseket, illetve gyógynövény és egyéb terápiát.

Többen tüneteket írnak le, hogy ezek kezelésére milyen gyógymódok vannak. A természetgyógyász nem állíthat fel diagnózist, csak a kezelőorvos!

Ha már megvan a diagnózis, a természetgyógyász az orvosi kezelés mellett, vagy csak az orvosi kezelés befejeződése után végezhet kezelést.

A különböző technikákkal, vagy gyógynövény készítményekkel előfordulhat, hogy a tüneteket elfedi a hatástalan kezelés, és ezáltal egy még súlyosabb állapot, vagy betegség alakulhat ki. Így a beteg megfelelő kivizsgálása, és kezelésének időtartama is elhúzódhat, akár súlyos következményei is lehetnek.

A képzett és vizsgázott, egészségügyi szakdolgozói működési engedéllyel rendelkező természetgyógyászok, a kezelési tervet minden esetben személyre szabottan állítják össze.

Úgy tűnik, hogy az ilyen ingyenes internetes tanácsadásokkal időt és pénzt spórolunk meg. Viszont jelentkezhetnek nem kívánt mellékhatások is! Esetleg a táppénzen töltött idő is hosszabb lehet, ha nem megfelelő a diagnózis, és az alkalmazott kezelés.

Honnan lehet tudni, hogy a természetgyógyász laikus, szakmailag nem kompetens, vagy Működési engedéllyel rendelkező szakember?

A képzett természetgyógyász szakemberek vállalkozói igazolványában a Humánegészségügyi szolgáltatás szerepel. Van ÁNTSZ által kiállított működési engedélye.

2 perc alatt lebuktatható az, aki nem rendelkezik természetgyógyász végzettséggel: Ebben az esetben az kerül kiírásra, hogy “Nincs a keresésnek megfelelő személy.”

Aki rendelkezik egészségügyi végzettséggel, és természetgyógyxász végzettséggel, az szerepel ebben a nyilvántartásban. Név szerint lehet keresni.

www.enkk.hu

Az alábbi ismertető alapján lehet rákeresni a tanácsadó nevére,

Forrás: enkk.hu Alap és Működési kereső

“Tisztelt Ügyfelünk!

Üdvözöljük Önt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ alap-és működési keresőjében!

Jelen keresőben az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által nyilvántartott egészségügyi szakképesítést szerzett személyek – jogszabály által meghatározott, bárki számára hozzáférhető – adatai ismerhetőek meg.

A könnyebb használhatóság érdekében az alábbiakban találnak segítséget a kereső rendszeréhez:

  1. A kereső felületet a baloldalon található.
  2. A keresőben lehetőség van névre, valamint névrészletre (például ha a név Dr. Teszt Elek Sámuel, elég pl. csak Teszt El-et beírni a keresőbe) keresni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a név vagy névrészlet megadása minden esetben kötelező! Csak alapnyilvántartási szám megadása nem elegendő!

A név megadását követően lehetőség van az alapnyilvántartási szám, illetve az alapnyilvántartás típusa kiválasztásával szűkíteni a keresés eredményét. Ezzel a lehetőséggel megadható, hogy orvost/fogorvost, gyógyszerészt, klinikai végzettségű egészségügyi dolgozót, vagy egészségügyi szakdolgozót keres (ezen adatok megadása nem kötelező).

  1. A találatok további szűkítésére ad lehetőséget a szakképesítés felsorolásból való megnevezés kiválasztása (ezen adat megadása sem kötelező).
  2. A keresés gombra kattintás előtti utolsó lépésként kötelező a keresési űrlap alján lévő csúszka elhúzása, amivel a keresési paraméterek megadása lezárttá válik.

Az egészségügyi dolgozók működési nyilvántartásában szereplő személy működési nyilvántartási száma minden esetben megegyezik a személy alapnyilvántartási számával. Orvosok és fogorvosok esetében az alapnyilvántartási szám és a működési nyilvántartási szám minden esetben megegyezik a pecsétszámmal is.

Kérjük a szakmai szervezeteket, oktatási intézményeket, valamint az egészségügyi szolgáltatókat, hogy a működési keresővel kapcsolatos kérdéseiket, kéréseiket és észrevételeiket az omn@aeek.hu e-mail címre továbbítsák részünkre!

Együttműködésüket ezúton is köszönjük!

Állami Egészségügyi Ellátó Központ”

Forrás: enkk.hu