Oldal kiválasztása

25 éves korunk után tapasztalhatjuk, hogy el kezd ritkulni a hajunk. Ebben örökletes tényezők is lehetnek. Súlyos heveny megbetegedések, műtétek, stressz, vérszegénység, vashiány okozhat hirtelen hajhullást. Számtalan csodamódszert kínálnak, sajnos akik kipróbáltak mindent, amit lehetséges, arról szoktak beszámolni, hogy semmi nem hatott. Sok esetben a hajhullás oka ismeretlen marad. A laborleletek, vizsgálatok azt mutatják, hogy minden rendben van, betegségre utaló jel nincs.

A hajhullás, hajvesztés esetén ajánljuk a számítógépes állapotfelmérésünket. Ilyen esetekben 50 % kedvezményt adunk az állapotfelmérés árából. A konzultáció díjmentes.  A nyugati orvoslás szerint nincs garantáltan ható gyógymód. Vannak esetek, amikor kiderülhet a háttérben megbúvó ok.

Kör alakú hajhullás alopecia areata esetén elő fordul, hogy magától visszanő a haj. Vannak esetek, amikor nemcsak a haj, hanem az összes szőrzet kihullik. Rengeteg kutatás van erre évtizedek óta.

Amennyiben stressz okozza a hajhullást, akkor előfordulhat, hogy a vizsga, nehéz helyzet, konfliktus feldolgozása, munkahelyváltás után magától visszanő a haj, kezelés nélkül is.

A keleti orvoslás szerint a betegség oka az energia hiány, vagy energia többlet. Nem megfelelően áramlik az energia a chi. A bőrünk a tüdő meridiánhoz tartozik. A lelki okok a bánat, szomorúság. A haj pedig a vese meridiánhoz tartozik. Az érzelmek a félelem, ijedtség.

A stresszek oldásával, az akupresszúrás pontok nyomását otthon is lehet végezni. A stresszoldó módszerek egyénre szabottak. Jótékony hatásúak lehetnek a keleti mozgás gyakorlatok közül a 8 brokáttekercs nevű gyakorlatsor. Naponta egyszer, kétszer  végezzük.

Táplálkozás: Több elmélet szerint a táplálkozás nem befolyásolta a haj visszanövését. amit ajánlunk a tojás, tojásos ételek fogyasztása, amennyiben nincs allergia a fehérjére. A sárgarépa, a cékla, a méz. Lehetőleg biogazdaságból származzanak. A vegyszerek, növényvédő szerek károsak lehetnek a hormonrendszerünk működésére. Az interneten olvashatóak ezekről kutatások. Lehet, hogy érdemes kipróbálni néhány hónapon keresztül a bio, palaolit táplálkozást. Ez talán egy esélyt jelenthet. Sajnos jelenleg nincs bevált gyógymód. Esetek vannak, amikor visszanő a haj. Sajnos ennek pontos okait szinte lehetetlen kideríteni 2-3 hónapra visszamenően.

Amennyiben nincs magas vérnyomásunk, vagy olyan betegségünk, amelyek kizárnák a fordított testhelyzetű jóga gyakorlatokat, akkor ezek végzése ajánlott. A legjobb, ha lefekszünk egy szőnyegre, polifómra, a lábainkat feltesszük az ágyra, vagy egy székre, és néhány percig így maradunk. A rendszeresség fontos.  A fejünk vérkeringése fokozódhat, javul a fejünkön a hajszálerek vérellátása.

Jótékony lehet a bőrünkre a cink (tabletta, vagy kapszula formában) Ezt gyógyszertárban, gyógynövény, bioboltokban lehet megvásárolni. Ára kb. egy drágább kaparós sorsjegy ára, nem egy drága étrend-kiegészítő.

Magyar Alopecia Areata Közösség (MAAK) :

 

https://www.facebook.com/magyar.alopecia.areata.kozosseg/?hc_location=group

Ez egy támogató önsegítő csoport. Segítenek az önelfogadásban, támogatást kaphatunk. Javasoljuk ennek a csoportnak a megkeresését, rengeteg tapasztalatról tudnak beszámolni a tagok.

email elérhetőségük info(@)csupaszepseg.hu

 

Hajhullások formái:

Alopecia areata unilocularis: csak egyetlen foltban hullik ki a haj
Alopecia areata multilocularis: több tar folt is kialakul
Alopecia areata totalis: az összes hajszál kihullik a fejbőrből
Alopecia areata universalis: a haj-, illetve szőrhullás a fejbőrt és az egész testet érinti