Oldal kiválasztása

Autoimmun betegségnél Fontos tudnivalók:

Az első dolog mindig az orvosi utasítások betartása. Az orvosi utasításnak be nem tartása akár életveszélyes betegségekhez vezethetnek.Természetgyógyász nem diagnosztizálhat. A természetgyógyász tananyag részét képezik a betegségek, és azoknak a tünetei. Ha betegségre utaló tüneteket észlel a természetgyógyász, akkor orvoshoz küldi a klienseket. Amennyiben van orvosi diagnózis, akkor az orvosi kezelés mellett, és “nem helyett+, hanem annak kiegészítéseként terápiás tervet készít.

A másik dolog, hogy legyünk körültekintőek az interneten terjedő ellenőrizetlen, gyakran még egészségügyi végzettséggel sem rendelkező, magukat tanácsadóknak mondó, önjelölt gyógyítók esetében. Egészségre káros tanácsokat is adhatnak az  impresszum nélküli oldalakon . Mikor gyanakodjunk? Ha  el akarnak adni valami csodabogyót, vagy a felelősséget nem vállalják a tanácsadásért. Egészségügyi tevékenységet végzőkről nyilvántartást vezet az állam. A természetgyógyászoknak több vizsgán kell bizonyítaniuk a tudásukat. Csak Egészségügyi kamarai tagsággal, felelősségbiztosítással végezhetnek egészségügyi tevékenységet. ÁNTSZ által engedélyezett telephelyen, és a betegekről nyilvántartást kell vezetni. Több internetes oldalon is leírják a magukat gyógyítónak kikiáltó tanácsadók, hogy “Ha ön a tanácsomat betartja, az csak azÖn felelőssége”,  Ezekben az esetekben a weboldal kezelője felelősséget nem vállal érte.”

A természetgyógyászok első szempontja a “nil nocere elv”.

A nil nocere elv azt jelenti, használni, és nem ártani!  A képzett természetgyógyászok a sikeres vizsga letétele után esküt tesznek arra, hogy a kompetencia határokat betartva, az orvosi kezelés mellett segítik beteg embertársaikat. Nem azért küldik el az orvoshoz a betegség gyanúja esetén a pácienseiket, mert nem akarják, vagy nem tudnak nekik segíteni. Hanem vannak olyan betegséget, amikor nem is lehet. Akár állapotrosszabbodás is bekövetkezhet.

Az autoimmun betegségek esetén nagyon körültekintően kell eljárni, mind az orvosnak, mind a betegnek, és  a természetgyógyásznak. Autoimmun betegségek esetén nagyon fontos a gyógyszerek szedése, gyógyszer szedést módosítani csak a kezelőorvos utasítására szabad. Az autoimmun betegség lényege, hogy a sejtek a saját szervezetet támadják meg.

Hogyan lehet mégis segíteni, ami nem árthat?

Nagyon sok esetben az immunbetegségek hátterében lelki okok állnak. A tünetek enyhítésében segíthetnek a stresszoldó kezelések. Ami a legnagyobb hozzájárulás tapasztalatok szerint a betegek életéhez, a magzatkori stresszoldás. Lehet a szorongás oldó akupunktúrás pontok nyomásával oldani a belső feszültséget. Az álmatlanság, fáradtság, rosszkedv esetében az Access Bars is jótékony hatású lehet.

Ezek nem csodamódszerek, egy lehetőség, hogy ha működik, beválik, akkor meg lehet tanulni, és alkalmazni,olyan gyakorisággal, ahogy szükség van rá.