Oldal kiválasztása

Titoktartási kötelezettség: Az egészségügyi szakdolgozókra vonatkozó törvény alapján titoktartási kötelezettségünk van, az Ön adatait 3. személy részére nem adjuk ki, csak bírósági, hatósági elrendelés esetében.

1997. évi XLVII. törvény az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről

   egészségügyi dokumentáció:

az egészségügyi szolgáltatás során az egészségügyi dolgozó tudomására jutó, a beteg kezelésével kapcsolatos egészségügyi és személyazonosító adatokat tartalmazó feljegyzés, nyilvántartás vagy bármilyen más módon rögzített adat, függetlenül annak hordozójától vagy formájától,”

Mit jelent ez a természetgyógyász rendelőnkben?

  • Amennyiben Ön beteg, és az orvosi kezelés kiegészítéseként kívánja természetgyógyászati módszerekkel segíteni a saját gyógyulását, fájdalmak csillapítását, akkor Önről beteglapot veszünk fel. Fontos tudnivaló, hogy a természetgyógyászok orvosi diagnózist nem állíthatnak fel. Csak állapotfelmérést végeznek! A megfelelő terápia kiválasztásához szükséges az orvosi diagnózis, és az állapotfelmérés egyaránt. A betegkartonon szerepelnek az Ön adatai, az orvosi diagnózis, és a fennálló panaszok. Amennyiben Önnek tudomása van arról, hogy allergiás valamely masszázzsal kapcsolatos termékre, masszázsolaj összetevőre, aroma, illóolajra, masszázskrémre. Ez az Ön egészségének megóvása érdekében történik.  Dokumentáljuk az alapbetegségét, az esetleges mellékhatásokat, szövődményeket is, ha Ön gyógyszert szed, vagy más egyéb kiegészítő, rehabilitációs kezelést kap máshol is.Az Ön állapotának megfelelően terápiás tervet készítünk, amelyet ön az állapotának megfelelő gyakorisággal vehet igénybe. A jogszabályok alapján nyilvántartjuk az Ön állapotát, rehabilitációs kezelését, a további betegségek megelőzésére vonatkozó terápiás tervet, javulást esetleges állapotrosszabbodást stb.  A kezelés után a beteglapra ráírjuk az ön állapotát, majd Ön aláírja, hogy megfelel a valóságnak. Amennyiben Ön állapota javult, vagy már nem kíván több kezelést, akkor készítünk egy összefoglalást, vagy “zárólapot”, záróbejegyzést teszünk, és írat tárba helyezzük. Ezen nyilvántartás alapján ellenőrizhető, és nyomon követhető az alkalmazott kezelés, és az állapotváltozás. Ezen dokumentációt minden egyes kezelés után Önnek alá kell írnia, és a kezelést végző személynek is!!! Ezen dokumentációk tudományos kutatás alapjai is lehetnek az alternatív gyógymódok hatékonyságának dokumentálása céljából. Az Egészségpénztárak által finanszírozott kezeléseket is dokumentálnunk kell. Ezen beteglapokat a jogszabályban előírt módon, kulcsra zárható szekrényben tároljuk. Illetéktelenek nem férhetnek hozzá. Ezen beteglapokat a jogszabályban előírt évekig őrizzük meg. Az előírásoknak megfelelően 5-30-évig.

A közérzetjavító, stresszoldó alternatív kezelések esetében konzultációs lap készül. Ezen konzultációs lapot egy évig őrizzük meg, egy év után megsemmisítésre kerülnek.

Előzetes bejelentkezés során megadott adatok, (név, telefonszám, email cím, lakcím) Külön erre feljogosított személy noteszában, telefonjában tárolódik. Megfelelő biztonsági elvek szerint.

 

 adatkezelő:

az a természetes vagy jogi személy, jogi személyiség nélküli szervezet, aki vagy amely az e törvény szerinti adatkezelési célból egészségügyi és a hozzá kapcsolódó személyes vagy személyazonosító adat kezelésére jogosult;

Az Access Bars tanfolyamok esetében adatkezelő: Kiss Tborné D. Katalin. Személyes adatokat nem őrz, az adatokat az Access Conscioussness központ weboldalán továbbítja a központ részére. Melyek az oklevelek kiállításához szükségesek. Az oldal hírleveleire való fel, és leiratkozás az alábbi linken érhető el:  https://www.accessconsciousness.com/  Erről mindenki önállóan saját maga dönt.