Oldal kiválasztása

A jogszabályi előírások szerint természetgyógyászok pszichiátriai betegeket nem vállalhatnak. Kivéve a szenvedély betegségekről való leszoktatás esetében, ekkor viszont szükséges orvosi felügyelet, és pszichológus,pszichiáter jóváhagyása Kérjük megértésüket. Pszichológus által kezelt betegek esetében csak vállaljuk az Ön kezelését, ha Ön konzultál erről a pszichológusával, és az Önt kezelő pszichológus engedélyezi.

Milyen tünetek esetén forduljunk szakemberhez, vagy a házi orvoshoz? Ha az alábbi tüneteket észleljük magunkon, vagy hozzátartozóinkon:

Általános tünetek:

 1. szorongás
 2. rossz kedélyállapot, depresszió
 3. harag
 4. irritáltság
 5. mentális zavarodottság
 6. önértékelési zavarok

Viselkedési tünetek:

 1. fóbiás cselekvések
 2. éberség
 3. impulzív és megrögzött cselekvések
 4. letargia

Kognitív problémák:

 1. kellemetlen vagy zavaró gondolatok
 2. megszállottság, fantáziálás
 3. negatív gondolkodás
 4. cinizmus

Interperszonális problémák:

 1. társfüggés
 2. agresszivitás
 3. skizoid izoláció
 4. szocio-kulturális tekintetben illetlen viselkedés

/A neurózisnak főbb formái: szorongásos neurózis, pirománia, kényszercselekvések, hisztéria és fóbiák sora.Forrás: Boeree, C. George (2002)/

Ami a legfontosabb, a kiváltó okok megkeresése lenne. Sokan idegenkednek a pszichológustól, pszichiátertől. Ha egyáltalán nem szeretnének ilyen kezelést, akkor meg lehet próbálni  önállóan, könyvek, videók nézésével, akár önismereti csoportban való részvétel,  Magzatkori stresszoldás, Access Bars,  Kineziológiai, vagy Theta Healing konzultáció segítségével kideríteni a mélyben meghúzódó okokat. Gyakorlatilag ki kell derítenünk a problémáink gyökerét. Ha megvan, elindulhat az öngyógyítás.

A mozgásterápia segíthet a feszültségek oldásában. A 8 brokáttekercs csikung gyakorlatai jótékonyan hatnak az egészségünkre, feszültségoldó gyakorlatokat egyszerűen kivitelezhetjük. Akár otthon, kis helyen is. Ezek a mozgás gyakorlatok csökkenthetik a vérnyomást is. Alacsony vérnyomásúaknál javulhat a sejtek oxigén ellátása, javul az anyagcsere, javul a vérkeringés. Csökkenthet a fejfájás, elmúlhat a az idegesség, a mindjárt felrobbanok érzés is.

A légzésterápiával csökkenthető a szorongás, a mellkas szorítás érzése. Javasolt a fenti tünetek esetén.

A masszázsterápia során a keleti masszázsok átmozgatnak minden izmot, a helyi hatás is élmény, de amire szükség van a távolhatás. Ez azt jelenti, hogy a belső szerveink működése javul. A masszázs során a kellemes semmivel sem összehasonlító élményt az endorfin, endogén ópiát felszabadulása adja. A kedély állapotunk javulását az érintés, a kellemes masszázs során felszabaduló oxitocin hormon is segíti. Befeszült izmok esetén erre a kellemes élményre várni kell, amíg néhány alkalom (kb. 3 alkalom), után ,kilazulnak az izmaink feszülései, és az enyhe fájdalmat átveszi a kellemes élmény.

Javasoljuk, hogy próbálják ki az ajánlott kezeléseket. A saját tapasztalat a fontosabb, mint az, hogy ki mit mond. Csak saját maguknak higgyenek.