Oldal kiválasztása

A csontjainknak nagyon fontos szerepe van az egészségünk védelmében. A csontjaink védik a belső szerveinket, és az agyunkat a külső fizikai hatásoktól. Ahhoz, hogy egyáltalán mozogni tudjunk, fontos, hogy kiváló állapotban legyenek az ízületeink, és az inaink, és az izmaink. Nagyon fontos, hogy úgy táplálkozzunk, hogy a testünk működéséhez szükséges, kalcium, foszfor, és D vitamin bevitel elegendő legyen. Nagyon fontos, hogy mindennap mozogjunk, hogy a csontanyagcsere folyamatok optimálisak legyenek.

Mindig elmondják, hogy a megfelelő mozgás naponta. Ez mindig személyre szabottan kerül megállapításra.Az alábbi tájékoztató csak általánosságban, és egészséges embereknek szóló leírás:

Rendszeres napi mozgás lehet:

  • mindennap tornázunk, akár reggel, és este
  • hetente kétszer úszunk
  • naponta félóra gyors járás, nem futás!  (ez azt jelenti, hogy megizzadunk, és gyorsabban vesszük a levegőt a séta végére)

40-50 éves kor fölött, különösen nőknél, ha állandósul a hátfájás, és ennek különösebb fizikai oka nincs, akkor érdemes kivizsgálást kérni. Sokszor a csontritkulás előjele lehet az állandó hátfájás. Egy egyszerű karon történő vizsgálattal (úgy tudjuk elképzelni, hogy egy kis asztali lámpa szerű készülékkel) néhány perc alatt elegendő információt kaphatunk arról, fennáll-e a csontritkulás veszélye. Ha igen, akkor a szakorvos javaslatát kell követnünk. Nagyfokú csontritkulás esetében tilos a masszázs!