Oldal kiválasztása

A képzett masszőrök, talpmasszőrök rengeteget tudnak a test, a talp anatómiájáról. A testtartásból, a bőrünk, a talpunk felszínéről  a simításból a masszírozásból akár a lelkünk állapotára is ráláthatnak. A laikusok számára lehet, hogy hihetetlen.

Nagyon sok elmélet van arról, hogy a talpunk éle megegyezik a gerincünkkel. Akiknek sokat fáj a dereka, azoknak a talp élük is fájdalmas szokott lenni. Nyak és fejfájásnál a legnagyobb lábujjunk is fájdalmas lehet. A legtöbbször csak masszírozáskor érzékenyebb a szokottnál.

A talpmasszázs csodálatos érzés, amikor a párunk csak úgy megnyomkodja lefekvés előtt. Ehhez még csak szakmai előképzettség sem kell. Elegendő számunkra az kellemes, nyugtató finom simogatás.

A talpmasszázs fajtái különbözőek lehetnek. Lehet egy egyszerű frissítő talpmasszázs, lehet reflexológiás jellegű, reflexzóna terápia, akupresszúrás, lehet csakra talpmasszázs. Bármelyik megtanulható egy-egy tanfolyamon. A folyamatos gyakorlás viszont elengedhetetlen.

A csakratalpmasszázs esetében kiegészíthetjük az egyszerű talpmasszázst csakrákra tett kövekkel, melyek színe megegyezik a csakrák színeivel. Vagy alkalmazhatunk színterápiát, színes kendőket, szalagokat is.

Kérdésként felmerül, jó-e a szív betegeknek, magas vérnyomásúaknak a talpmasszázs? A WHO adatai szerint a kardiovaszkuláris betegségek vezetik a halálozási statisztikát, a teljes halálozás 31 százalékáért felelős ez a betegségcsoport. Mit jelent a kardiovaszkuláris megfogalmazás? Milyen betegségekről van szó?

Kardiovaszkuláris betegségek: koszorúér betegségek, érszűkület, érelzáródás, szívizomelhalás, hirtelen szívmegállás, szívritmuszavar, szívelégtelenség, szívinfarktus, sztrók stb.

Ezeknek a betegségeknek az okai között szerepel a nem megfelelő táplálkozás, és a stressz is. Ha már kialakult a betegség, a legtöbb esetben diétával, stressz kezeléssel, és orvosi kezeléssel szinten lehet tartani a betegséget. A fő cél, az állapotrosszabbodás elkerülése.

A természetgyógyászat a megelőzésben segíthet a legjobban. Az egészséges életmóddal, mozgással csökkenthetőek a betegség kialakulásának az esélyei. Vannak, akik elmondják, egészségesen táplálkoznak, tornáznak, mozognak, mégis megbetegednek. A napjaink legfőbb ellensége a stressz. Van jó és rossz stressz.

Korábbi cikkünkben írtunk a stressz fokozatairól, és a stressz fajtáiról, melyek összeadódva komoly kihívást jelent az életünkben. De a mindennapi apró összezördülések is ronthatják az egészségi állapotunkat.

A stresszoldás egyik alternatív módja a talpmasszázs. Ezen kezeléseket Szerencsen igénybe lehet venni, akár a természetgyógyász rendelőnkben, akár házhoz járó masszőrtől is, az otthonunkban. Akár meg is lehet tanulni, hiszen egy bérlet árából kijön a képzés díja. Így bármikor napközben, akár esténként is masszírozhatjuk családtagjaink talpát. Így javulhatnak a párkapcsolatok, és a szülő-gyermek közötti kapcsolatok is.

A talpmasszázs közben van, akik nem szeretnek beszélgetni, csak ellazultan élvezik, vagy elalszanak a kezelés közben. Vannak, akik szívesen beszélgetnek közben. A kellemes relaxáló, meditációs zenék nemcsak a hangulatot javítják, hanem hatásukra azt vehetjük észre, hogy a feszülő izmaink ellazulnak. Vagy az ökölbe szoruló kezünk kinyílik. Ezt egyénileg megtapasztalhatjuk. Vannak zenék, melyeket nem szeretünk, és vannak, amelyeket akkor sem unnánk meg, ha reggeltől estig hallgatjuk. Ha masszázs közben esetleg olyan zenét tesz be a masszőr, amely nem kellemes nekünk. Abban az esetben fontos, hogy ezt jelezzük a masszőrnek. A legtöbb masszőrnél akár mi magunk is kiválaszthatjuk, milyen zenét szeretnénk hallgatni.

A masszőröknek az is természetes, ha a kezelt személy a rádiót akarja hallgatni masszázs közben. a lényeg, hogy bármikor szóljunk, ha valami nem kellemes, kényelmes, vagy netán zavaró számunkra. A masszőrök igyekeznek kitalálni a vendégeik zenei ízlését. ez nem mindig sikerül. Jobb, ha szólunk, ha nem tetszik az adott zene, és bármikor kérhetünk másikat, vagy akár zene nélküli masszázst is.