Oldal kiválasztása

 

Betegségeinknek többször lehet lelki oka, mint gondolnánk. Sokan úgy gondolják, ha a családban történik egy baleset, egy váratlan tragédia, súlyos, daganatos betegség, vagy öngyilkosság, akkor jobb, ha nem beszélnek erről. A hozzátartozók, családtagok akár titkolhatják is a gyerekek előtt.

Miért fontos beszélnünk erről? Ha eltitkoljuk, akkor lehet, hogy mástól tudja meg, ami még rosszabb. Szakemberek segítségét jó, ha igénybe vesszük. Vannak kifejezetten erre szakosodott terapeuták, akik a lehető legnagyobb együttérzéssel segítenek lelkileg feldolgozni a történteket. A miérteket sokszor nem értjük, de nem is akarjuk, nem tudjuk felfogni.

Amiben a szakember segít, az az, hogy tudjunk beszélni erről, és ne nyomjuk el az érzéseinket a tudatalattinkba. Úgy gondoljuk, ha nem veszünk róla tudomást, akkor nem történik meg, Mindannyian voltunk amikor azt mondtuk, ez nem lehet, ez nem lehet igaz, ez nem így van, ez nem velem történik stb. Az agyunk a túlélésünk miatt a tagadásra van programozva.

A bánat, a bűntudat, szomorúság, ha nincs lelkileg támogató közegünk, akkor tüdő betegségekben realizálódhat.

Ha kiderül, akkor érdemes elgondolkodnunk azon, hogy milyen fájdalmas, szomorú események viseltek meg minket, és valóban beszéltünk-e ezekről a családban, vagy barátainkkal?

Kezeltünknél kiderült, hogy egy családtagja öngyilkos lett több, mint 10 éve, és azóta tabu téma volt a családban. Nem beszéltek a tettéről, sőt úgy tettek, mintha meg sem történt volna. A gyerekek előtt is titkolták. A kineziológia One Brain módszerével, izomteszttel ki lehet deríteni, melyik életévünkben ért a stressz. Van egy táblázat, melynek segítségével, az akkori érzéseinkre is reális választ kaphatunk.

Ha úgy érezzük, hogy valami van a lelkünk mélyén, a kineziológia One Brain módszerével lehetőséget kaphatunk ennek felderítésére.

Mozgásterápiával is lehetőség van kideríteni a lelki okokat. Az emlékeink gyakran nemcsak az agyunkban, az izmainkban is elraktározódik. Hogyan tudja elképzelni, ha még sosem járt kineziológusnál, vagy mozgás és masszázsterapeutánál, vagy akupresszőrnél?

Mindannyian kaphattunk már ossz hírt életünkben. Ekkor szinte szétcsúszik a testünk, elgyengülnek az izmaink, kimegy az erő a lábunkból. Le kell ülnünk, mert nem tudunk állni. Van aki összeesik, ha rossz hírt kap. Az izmaink egyszerűen ‘legyengülnek”, lekapcsolnak.

A kezelési módszerek ezeket a ‘lekapcsolt” izmokat derítik fel. Van, amikor olyan módszer lehet az ideális, amikor megtudjuk az okot is, az alapérzelmet is. Vannak esetek, amikor ki sem derül az ok, mégis bekövetkezik a javulás.