Oldal kiválasztása

1984-ben lettem földmérő és térképész technikus, majd később földmérő mérnöki diplomával dolgoztam.  azóta ebben a szakmában dolgozom. Összesen két munkahelyen dolgoztam, geodétaként Szerencsen,  illetve dolgozom jelenleg is földmérő mérnökként. 25 évig engedélyezett volt a földhivatalokban a földmérési tevékenység a hivatali munka mellett egyéni vállalkozóként. A jogszabályi változások után egyszerre csak tilos lett a földmérési egyéni vállalkozás. Válságba került az életem, a feleségem munkanélküli volt, a fiam kiskorú. Ebből a krízisből kellett valahogy kilépnem, és újra talpra állnom.

Elgondolkodtam az életemen, és ahogy a GPS mondja: “Újratervezés” pályamódosítást kell végrehajtani.

Nem volt egyszerű dolog, azt sem tudtam, mihez fogok kezdeni. Ekkor ajánlották nekem a kineziológiát. Valóban segített. Ez volt az első természetgyógyászati módszer, amivel találkoztam. Annyira jó hatással volt rám, hogy beiratkoztam tanfolyamra, és meg is tanultam. Valóban nagyon hatékonyan tud segíteni másoknak is.

A masszázst nagyon megszerettem. 1994-ben egyik családtagomnál csigolya kopást, meszesedést diagnosztizált a reumatológus főorvos. Családtagom   kórházi kezelése során ajánlották a masszázst, és a mozgásterápiát, mint otthoni gyógymódot. Ekkor beiratkoztam frissítő masszőr tanfolyamra. Azóta is az egyik leghatékonyabb módszer, hátfájás, és izomlazítás céljára. Ekkor még csak hobbiból masszíroztam. Nem gondoltam, hogy egyszer csak le lesz tiltva a földmérési vállalkozás. Ezután elvégeztem több alternatív gyógymód tanfolyamot. Elvégeztem a természetgyógyász tanfolyamot, és az ehhez szükséges egészségügyi tanfolyamot is. Ezen módszerek végzéséhez eleget tettem a jogszabályi előírásoknak, kialakítottam a magán praxisban működő természetgyógyász rendelőt, és így ÁNTSZ engedélyes, természetgyógyász tevékenységet is végezhetek.