Oldal kiválasztása

Rengeteg #természetgyógyász kínálja a szolgáltatásait, jól hangzó videókkal, csodaszép weboldalakkal.

  Hogyan válasszunk természetgyógyászt?

A természetgyógyász tevékenység államilag elismert képzés után történhet. A jogszabályok szigorú előírásai vonatkoznak a természetgyógyászra, és a természetgyógyász rendelő kialakítására.

A web oldal impresszuma tartalmazza a természetgyógyász nevét, elérhetőségét, ellenőrizhető a helyi ÁNTSZ nyilvántartásban, az okmány irodákban, a vállalkozói tevékenységet Humán egészségügyi szolgáltatásra, természetgyógyászatra váltották-e ki?

Az okmányirodák általában bekérik az állami vizsga bizonyítványt, ha a természetgyógyász TEÁOR számot jelentik be.

Alapvető követelmény a vizsgára jelentkezéshez az érettségi. Tehát, ha tudjuk, hogy nincs érettségije valakinek, akkor biztos, hogy természetgyógyász vizsgája sincs.

Egészségügyi végzettség, vagy vizsga letétele szükséges.

Ezután következik a szakvizsga. Aki természetgyógyászként szeretne dolgozni, akkor kérnie kell a felvételét az egészségügyi szakdolgozói kamarába. Itt is nyilvántartják a természetgyógyászt. A 17. szakmacsoportban.

A fő nyilvántartás az, amikor a szakvizsga után bekerül a természetgyógyász az alapnyilvántartásba. Ide mindenki automatikusan bekerül, aki levizsgázik.

Ha az önjelölt gyógyítónak nincs természetgyógyász végzettsége, sem szakvizsgája, akkor az enkk.hu oldalon a nevét beírva, rákeresve “Nincs a keresésnek megfelelő személy.” felírat látható. Ebben az esetben egészségügyi tevékenységre, betegellátásra nem jogosult.

Aki kéri a működési engedélyt, kap egy működési nyilvántartási számot. Ez a szám megegyezik az alapnyilvántartási számmal. Csak egy M betűt írnak elé. Ezt a számot ráírják a Működési igazolványra. Tehát két számot tartalmaz a működési igazolvány. A Működési nyilvántartási számot, és az igazolvány számot.

Az ÁNTSZ engedélyhez mindkét kártyát be kell mutatni az egészségügyi szakdolgozói kamarai kártyát, zöld kártyát, és az enkk által kiállított igazolványt, kék kártyát.

A természetgyógyászoknak rendelkeznie kell felelősségbiztosítással. Ez szintén feltétele az ÁNTSZ engedély kiadásának.

Mindenkinek saját felelőssége, hogy ellenőrzi a természetgyógyászati kezelés előtt az engedélyeket, egyáltalán elkéri-e?

Nagyon sok alternatív kezelés, gyógymód van, amely nem tartozik a hivatalos államilag engedélyezett természetgyógyászat körébe. Ezeket lehet végezni bárkinek, és kaphatja ezeket bárki. Ezek inkább #stresszoldó,  #feszültségoldó kezelések. Hatásuk azért jó, ha csökken a #stressz, a rossz #közérzet elmúlik, az #izomfeszülések elmúlnak. Egy #feszültségmentes, #örömteli #életmód elérésében sokat #segíthetnek.

Mire, miért szeretnénk kezelést, mit szeretnénk?

Ezt nagyon fontos eldöntenünk. Gyógyulni akarunk, fájdalmat csillapítani, és erre kérünk természetgyógyász kezelést, vagy csak a jobb hangulat, jó közérzet elérése a fontos.