Oldal kiválasztása

Tévhit, hogy a természetgyógyász egyszeri alkalommal meg tud gyógyítani 10-15 éven keresztül tartó derékfájást, vagy hátfájást. Van olyan elmélet, hogy annyi időre van szüksége a szervezetünknek a gyógyuláshoz, amennyi idő alatt kialakult a betegség. Aztán már csodának gondoljuk, ha már néhány alkalmas masszázs segít, és el kezd enyhülni a fájdalom. A masszázsnak, ha így nézzük, valóban tulajdoníthatunk fájdalom csillapító hatást is. Hangsúlyozzuk, hogy ez nem csoda, hanem az izmok ellazításának a hatása.

A természetgyógyász képzés, az egészségügyi és mozgásterápia és masszázs terápia tanulása során, az izmok ellazításával, a mozgás gyakorlatok betanításával csak az első lépést tesszük meg a fájdalomcsillapítás, gyógyulás felé.

A köztudatban él egy hiedelem, hogy a természetgyógyász gyógyít. Ki kell ábrándítanunk azokat, akiknek ez az elvárása. A természetgyógyászati tevékenységet jogszabályok, és egészségügyi előírások szabályozzák.

A hozzánk fordulók a természetgyógyászati kezeléseket az orvosi kezelések mellett kiegészítő tevékenységként vehetik igénybe. Fontos az orvosi diagnózis megléte, hogy a természetgyógyászati módszerekkel történő terápiás tervet elkészítsük.

Mi a különbség, ha stresszoldó kezelésre, vagy csak élményt nyújtó, kellemes ellazító masszázsra megy valaki, vagy természetgyógyászati kezelésre?

Stresszoldó kezelést igénybe vehet bárki, aki egészséges. A frissítő, relaxáló, feszültségoldó masszázsokat igénybe lehet venni akár hetente, két hetente. Havonta egyszer mindenkinek ajánlott, hiszen költségkímélő is. Nem mindegy a mai gazdasági helyzetben, hogy kezdődő izomfeszüléseket, esetlegesen néhány borsónyi nagyságú izomcsomókat masszírozunk. Vagy már a becsípődött derékkal, betonkemény hátat kell masszíroznunk. Ekkor már szükséges lehet a napi, hetente többszöri masszázs is, amíg a háti izmok feszüléseit kimasszírozzuk.

Akiknél gyakran előfordul a derék becsípődése, gyakoriak a váll, és hátfájások, vagy  reumatoid artritisz esetében javasoljuk, hogy a családtagok tanulják meg a masszázs néhány egyszerű fogásait. Ezek csodákra képesek, ha naponta reggel, és este átmasszírozzák a fájó testrészeket.