Oldal kiválasztása

Műtéti hegek halványítása köpöllyel:

Kliensünk azzal keresett fel, hogy a műtéte után a sebe nem halványodott, hanem egyre erősebb “kitüremkedés” alakult ki. A képen látható forradások halványítására is alkalmas lehet a köpölyözés. Előfordulhatnak a műtétet követő években is fájdalmak a gyógyult seb környékén. Ezekre a fájdalmaknak az enyhítése, csökkentésére egylehetséges módszer. Érdemes kipróbálni a természetes gyógymódokat.

 

 

Kliensünk a köpöly terápia megkezdése előtt kikérte orvosainak tanácsát. Miután az orvosok megnyugtatták, hogy semmi probléma. Teljesen rendben van. Vagy így marad, vagy plasztikai sebészeti eljárást vehet igénybe. Kliensünk ezt nem szerette volna. Nemcsak amiatt, hogy sokba kerül az ára, hanem nem akart még egy orvosi beavatkozást. Olvasott a köpölyözés halványító hatásáról. Miután tisztázódott, hogy  orvosi akadálya nincs. Ez azt jelenti, hogy a seb begyógyult, és összeforrt. Nincs veszélye annak, hogy kezelés közben szétnyílik.  El kezdődött a köpöly terápia.

 

 

 

 

.A képek  forrása: Pixabay nem a kliensről készült!

Fontos megjegyezni, hogy ehhez a módszerhez hivatalos államilag elismert akupresszőr végzettség, és ÁNTSZ engedély szükséges. Házilag otthon ne kísérletezzünk!

 

A hagyományos kínai orvoslás része az akupresszúra. Az akupresszúrához tartozik a vákumterápia. Magyarországon is alkalmazták a népi gyógymódokban a köpölyözést, mint gyógyító eljárást.

 

 

A kínai gyógymódok a meridiánok energia áramlásának az elakadását tartják a betegség okainak. A köpölyözés hatására, és a kiegészítő kínai masszázs, akupresszúrás pontmasszázs, valamint a  “kinai gyógyító csikung,: a 8 brokáttekercs csikung segítiette a kezelést.

10 alkalom után nagyon szépen halványodott a heg, és megszűntek a tompa, húzó fájdalmak is.

A kölyözés nemcsak a fogyókúrázóknak ajánlott, a bőr feszességének megőrzésére, hanem a testünk méregtelenítésére is. Akik rendszeresen köpölyöztetnek, azoknak kevésbé hervadt, ráncos a bőrük, mint a hasonló korú embereknek. Tovább meg tudják őrizni a fiatalosságukat.

A köpölyözés javasolt nemcsak hegek halványítására, hanem a szülés után megmaradó terhességi csíkok halványítására is.

Derékbőség csökkentésre is alkalmas lehet a köpölyözés 10-15 alkalom után akár 5-10 cm-rel is vékonyodhat a derekunk.

Mint minden kezelésnek a köpölyözésnek is lehet kizáró oka. pld-ul be nem gyógyult seb, Vérhígító szedése kizáró ok.

Gyakori kérdések között szerepel, mennyi ideig szükséges a terápia? Milyen gyakorisággal ajánlott?

Egy átlagos esetben két hétig, hetente 2-3 alkalom ajánlott, majd két hétig, hetente 1-2 alkalom. Később hetente, két hetente 1-2 alkalom. Attól függ, mennyire rugalmas a bőr, ez csak kezelés közben derül ki. Az is előfordulhat, hogy sűrűbben szükséges. Visszahúzódhat a már kisimult bőr, ez egyéni bőr típustól, folyadék fogyasztástól, táplálkozástól is függhet.

Előzetes bejelentkezés szükséges: Kiss Tibor akupresszőr természetgyógyász: 20/586-11-79, vagy 30/58-77-363